Project Description

IPL – PIGMENT, KÄRL & ROSACEA

Har du problem med hud-rodnad eller rosacea?
Du kan få fantastiska resultat med den senaste teknologin av IPL.
Vi har mängder med kärl i huden. Oftast är de så tunna att de knappt syns. Vid mycket sol, väder och vind kan de bli mer framträdande. Hur pass framträdande kärl man har beror även på ärftliga faktorer. Dessa kärl brukar kallas cuperoser eller spiders.
Rosacea är en hudsjukdom där större partier blir röd-flammiga p.g.a ytliga kärl.
Kärlreducering är mycket effektivt både för behandling av ytliga kärl men även för att minska symptom vid rosacea.
Vid behandling läggs gel på området som ska behandlas. Prisman på handtaget läggs mot huden. Pulsen känns som en snärt i huden och med en värmekänsla i slutet av pulsen. Det som sker är att kärlet absorberar IPL-ljuset och koagulerar.

Vid behandling av pigment söker sig IPL-ljuset till melaninet i huden och ödelägger pigmentet i de celler som har en överdriven melaninmängd. Pigmentet försvinner genom att pigmentet koagulerar. Efter en pigmentreducering ser man hur pigmenteringarna blir mörkare och inom ett par dagar kryper pigmentet upp mot hudytan som små svarta korn som successivt trillar av huden. Inom 5-10 dagar har pigmenteringarna försvunnit och bleknat betydligt.

Beroende på kärlets/pigmentets och områdets storlek så rekommenderas 2-4 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Resultatet är individuellt eftersom blodkärlets/pigmentets storlek och djup varierar mellan personer.
Kärlreducering fungerar bäst i ansiktet. Vi behandlar ej kärl under hjärtat. Resultatet vid rosacea kan variera men de flesta upplever en signifikant minskning av symptomen.
Att tänka på före och efter:
Man bör inte sola fyra veckor innan och efter behandling. Undvik även brun utan sol.
Använd alltid hög spf, helst 50.
Vi kan ej behandla dig som tar medicin som kan göra dig ljuskänslig.
Vi behandlar ej personer med diabetes, epilepsi eller om du är gravid eller ammar.
Välkommen!

FLER BEHANDLINGAR