Project Description

Laser – Tatueringsborttagning

Har du en gammal tatuering som du helst täcker över nu för tiden?
Du kan nu ta bort den eller bleka den.
Vi arbetar med Lumico Medium från Victus Clinic.
Det är en Nd:YAG-laser som erbjuder en effektiv borttagning av tatueringar.
Med våglängderna 1064 nm och 532 nm kommer man åt de flesta tatueringsfärgerna.
Resultat beror på flera faktorer såsom hur ny tatueringen är eller om det finns metaller i pigmentet.
YAG-lasern, som är en mycket beprövad teknik vad gäller borttagning av tatueringar, emitterar ett ljus med en specifik våglängd och med en mycket hög energi i pulsen. Ljuset penetrerar huden endast under en nanosekund. Ljuset absorberas av pigmentet i vävnaden och resulterar i en omedelbar chockförbränning – detta kallas Light blasting principle.
Pigmentet i vävnaden fragmenteras där en del av pigment-resterna kommer att tryckas ut ur huden medan andra rester kommer omslutas av fagocyter och därefter brytas ner av lymfsystemet.
Hur många behandlingar som behövs varierar stort. Vanligtvis ligger det på mellan 4-10 behandlingar för att få bort tatueringen helt.
Vi behandlar ett område som är max storlek som ett stort äpple ( 15 x 15 cm ) per behandlingstillfälle. Detta är så att ditt lymfatiska system utan problem ska kunna ta hand om restprodukterna.
Du är välkommen att boka en kostnadsfri konsultation.
Tänk på att inte vistas i solen 4 veckor innan och 4 veckor efter din laser-behandling.
Om man tycker att behandlingen är smärtsam eller ej är väldigt individuellt. Är du orolig kan du höra med personalen på apoteket om en lokal-bedövande kräm eller plåster att använda. Läs på förpackningen hur lång tid det tar för bedövningen att verka så att den kan appliceras i tid innan behandlingen.
Välkommen!

FLER BEHANDLINGAR